Een paard is een spiegel van je eigen handelswijze

Educatie

Hippiek biedt tal van mogelijkheden om te leren over paarden: 

Cursussen 
Hippiek ontwikkelt en geeft hippische cursussen voor jeugd en volwassenen. Variërend van een dagdeel tot meerdaagse cursussen.

Instructie 
Hippiek verzorgt instructie voor de fanatieke recreatieve en sportgerichte dressuur- en springruiter. 

Clinic of workshop
Een openbare les, oftewel clinic, is een zinvolle manier om kennis over te dragen aan een groot en breed publiek. Hippiek organiseert clinics voor (rij)verenigingen en ponyclubs. 
Sommige onderwerpen lenen zich goed voor een workshop. Het aantal deelnemers is kleiner dan bij een clinic, er is meer mogelijkheid tot interactie en de deelnemers gaan zelf actief met hun paard in relatie tot het onderwerp aan de slag.

Bijscholing 
Hippiek biedt de mogelijkheid om een bijscholingscursus te volgen om kennis, rijtechnisch inzicht en instructievaardigheden op te frissen of bij te houden. 

PvB's (Proeve van Bekwaamheid) 
In het huidige onderwijs wordt gewerkt vanuit het principe CGO (competentie gericht onderwijs). Hippiek is gekwalificeerd om op te treden als externe assessor voor AOC's voor de opleidingen Paardenhouderij en Paardensport. 

Educatie op maat 
Door de jarenlange ervaring in de onderwijswereld kan Hippiek onderwijsprogramma's samenstellen, gastlessen geven over paardgerelateerde onderwerpen en educatief materiaal ontwikkelen. Klik op 'Educatie op maat' voor meer informatie over een specifiek afgestemd programma.

Ben je geïnteresseerd in één of meerdere bovenstaande educatieve activiteiten? 
Neem dan telefonisch of per e-mail contact op met Hippiek. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden verder besproken.