Instructie 

Martsje staat al bijna 25 jaar in de bak als instructeur en heeft ORUN Fase 1,2 en 3 (huidig Niv. 2, 3 en 4) succesvol afgerond. Tezamen met haar eigen wedstrijdervaringen tot en met Grand Prix-niveau en haar bevoegdheid als ZZLicht-jury geeft dit een gedegen achtergrond als instructeur.

De dressuurlessen worden 'op maat' gegeven; dus zowel de fanatieke B-ruiter als de wedstrijdgerichte Z-ruiter ontvangt bij Martsje een enthousiaste en educatieve les waarbij het welzijn van het paard hoog in het vaandel staat.
Mede door haar achtergrond als hippisch sportmasseur neemt een doelgerichte training een belangrijke plaats in tijdens de les. 
'Losgelatenheid' en 'Ontspanning' zijn de pijlers waar Martsje zich op richt. 
Martsje is Intuïtief Instructeur; ze voelt aan in welke mindset en vanuit welke energie een ruiter het paard aanstuurt. 
Tijdens de lessen geeft dit bewustwording bij de ruiter door een coachingsgerichte benadering, het zorgt er voor dat de ruiter zichzelf leert (her)kennen in zijn houding en gedrag en de reflectie hiervan op het paard. 

Martsje heeft thuis de beschikking over een 20x60 buitenrijbaan met 'all-weather'-bodem. Te allen tijde kan uitgeweken worden naar een comfortabele rijhal op enkele minuten rij afstand. 

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?
Neem dan telefonisch of per e-mail contact op met Martsje Bergsma.